Sajam obrazovanja i zapošljavanja

Bez autora
Apr 15 2010

Sajam zapošljavanja i obrazovanja će biti održan 15 i 16. aprila 2010. godine u Kragujevcu. Na Šumadija sajmu će se okupiti predstavnici obrazovnih institucija, agencija za zapošljavanje, poslodavci i nezaposleni.Očekuje se da ovogodišnji Sajam bude prevashodno promocija novina u školskom sistemu vezanih za otvaranje novih obrazovnih profila u srednjim školama, u skladu sa potrebama tržišta rada. Zato organizatori očekuju učešće svih srednjih škola iz Šumadije, a od specijalizovanih obrazovnih ustanova predstavljanje posebnih programa.

Sajam obrazovanja i zapošljavanjaSajam zapošljavanja i obrazovanja će biti održan 15 i 16. aprila 2010. godine u Kragujevcu.

Na Šumadija sajmu će se okupiti predstavnici obrazovnih institucija, agencija za zapošljavanje, poslodavci i nezaposleni. Očekuje se da ovogodišnji Sajam bude prevashodno promocija novina u školskom sistemu vezanih za otvaranje novih obrazovnih profila u srednjim školama, u skladu sa potrebama tržišta rada. Zato organizatori očekuju učešće svih srednjih škola iz Šumadije, a od specijalizovanih obrazovnih ustanova predstavljanje posebnih programa.

Nacionalna služba za zapošljavanje će u okviru izložbenog i pratećeg dela Sajma, predstaviti programe za prekvalifikaciju, aktivno traženje posla i tradicionalnu berzu rada, kao i svoje stavove o merama za smanjenje nezaposlenosti u Srbiji .

Očekuje se da poslodavci i ove godine na Sajmu ponude nova radna mesta. Nezaposleni će moći da konkurišu na štandu poslodavca, podnošenjem kratke biografije.

Prošlogodišnji „Sajam zapošljavanja i obrazovanja“ je bio prvi koji je na jednom mestu predstavio obrazovne profile i potrebe tržišta rada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik